Samsung prehĺbil spoluprácu s Visou

14/10/2015

SAN FRANCISCO/BRATISLAVA, 25. augusta 2015 -Spoločnosť Visa oznámila, že do jej programu Visa Digital Enablement Program (VDEP) vstúpil Samsung. Tento program vydavateľom kariet a technologickým firmám zjednoduší prístup k tokenizačnej službe Visa – Visa Token Service (VTS). Samsung bude túto službu používať na zaistenie mobilných platieb. Vstup do programu znamená pre spoločnosť Samsung záruku, že finančné inštitúcie budú môcť služby Samsung Pay ponúkať pohodlným a jednoduchým spôsobom, čo povedie k urýchleniu dostupnosti Samsung Pay pre spotrebiteľov na celom svete.

Spolupráca výhodná pre obe strany

„Samsung Pay je ďalší spôsob, ktorým môžu zákazníci platiť prostredníctvom svojich mobilných telefónov. Služba Samsung Pay používa tokeny namiesto reálnych čísiel kariet, ktoré sa veľmi rýchlo stávajú štandardom bezpečných mobilných platieb,“ uviedol Jim McCarthy, výkonný viceprezident pre inovácie a strategické partnerstvo spoločnosti Visa. „Samsung Pay bude vo veľkom akceptovaný obchodníkmi hneď od prvého dňa a podobným spôsobom VDEP uľahčuje a umožňuje poskytovateľom platieb, finančným inštitúciám a technologickým firmám, akou je práve Samsung, úsporné využitie všetkých výhod tokenizačnej technológie a ponúkať bezpečné mobilné platby spotrebiteľom po celom svete,“ dodal McCarthy.

„Sme veľmi hrdí, že našim partnerom pri spustení Samsung Pay je spoločnosť Visa,“ uviedol výkonný viceprezident Samsung Electronics InJOng Rhee. VDEP podľa neho prináša finančným inštitúciám možnosť jednoducho ponúkať Samsung Pay ako bezpečnú a jednoducho použiteľnú mobilnú platobnú službu, ktorá je použiteľná všade, kde sú akceptované platobné karty.

Slovensko je na Samsung Pay pripravené

Ohlásená spolupráca dvoch významných globálnych hráčov na poli mobilných platieb výrazne približuje možnosť spustenia tejto služby aj na Slovensku. Dlhodobo totiž pri prijímaní inovatívnych platobných riešení patrí k najprogresívnejším krajinám.

„Slovensko patrí v rámci Európy k lídrom prijímania nových platobných technológií. Počet smartfónov a ďalších podobných zariadení každý rok rastie a práve služby ako Samsung Pay svojou jednoduchosťou a zákazníckou pohodlnosťou významne napomôžu osvojeniu mobilných platieb medzi zákazníkmi a mobilné platby budú čoskoro preferovaným spôsobom platby,“ hovorí David Brendl, manažér inovácií v spoločnosti Visa.

Prechod od plastu k digitálu sa blíži

Platobný priemysel sa stále viac presúva od plastu k digitálnym riešeniam a Visa pomáha svojim klientom a partnerom ponúkať spotrebiteľom bezpečné a jednoduché riešenia bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú a aké zariadenie používajú. Kľúčové technológie a programy, ktoré spoločnosti Visa pri tejto zmene pomáhajú, zahŕňajú nasledovné:

  1. Visa Digital Enablement Program (VDEP): Navrhnutý s cieľom pomôcť partnerom spoločnosti Visa v prístupe k tokenizačnej technológii. VDEP podporuje finančné inštitúcie a technologické spoločnosti tak, aby bolo možné zjednodušiť spustenie nových platobných a komerčných služieb. Nový Digital Enablement Program ponúka na kľúč zostavený komerčný rámec a bezplatne prepája technologických partnerov, spoločnosť Visa a viac ako štrnásťtisíc finančných inštitúcií po celom svete – eliminuje tým potrebu uzatvárať zložité zmluvy a integrovať technológie.
  1. Visa Token Service (VTS): Visa Token Service je nové technologické zabezpečenie, ktoré nahrádza citlivé informácie z platobných kariet, ako šestnásťmiestne číslo účtu, dátum platnosti a bezpečnostný kód jedinečným digitálnym identifikátorom, ktorý je následne možné použiť na spracovanie platby, bez nutnosti odkryť vyššie uvedené detailné informácie o účte. Používanie tejto služby zo strany partnerov, ako sú napríklad výrobcovia mobilných zariadení, pomôže zaistiť, že citlivé informácie o karte nebudú nikdy uložené online alebo na mobilnom zariadení. Zároveň táto zmena pomôže transformovať spôsob, akým zákazníci nakupujú a platia prostredníctvom miliardy prepojených zariadení.

    Visa Digital Enablement Program a Visa Token Service sú v súčasnosti globálne dostupné pre partnerov a klientov. Visa Token Service aktuálne využívajú dve stovky finančných inštitúcií v Spojených štátoch. Viac informácií nájdete na www.visa.com/tokenservice a www.visa.com/samsungpay.