Visa a PayPal rozširujú partnerstvo v Európe

18/07/2017

Visa (NYSE: V) a PayPal (Nasdaq: PYPL) dnes oznámili rozšírenie ich strategického partnerstva v Európe. Obe spoločnosti už spolupracujú v USA, Ázii a Tichomorí, aby urýchlili prijatie bezpečných a pohodlných platieb online, v aplikáciách a v obchodoch. Tento krok prinesie výhody partnerstva pre európskych zákazníkov a firmy.

Okrem toho, PayPal sa v rámci svojej európskej bankovej licencie[1] pripojí do siete klientskych finančných inštitúcií Visa a bude môcť vydávať účty Visa v Európe. Umožní tak zákazníkom a firmám použiť svoje finančné prostriedky na PayPal všade, kde je Visa akceptovaná.

,,Visa a PayPal majú spoločný cieľ – poskytnúť zákazníkom bezpečný a pohodlný spôsob, ako platiť pomocou ich obľúbeného zariadenia. Rozšírenie nášho partnerstva do Európy prinesie väčšiu možnosť voľby pre zákazníkov a výhody pre obchodníkov,” hovorí Bill Sheedy, generálny riaditeľ pre európsky región, Visa Inc.“ Vďaka možnosti vydávať účty Visa v Európe, bude PayPal odteraz schopný ponúknuť zákazníkom nové a inovatívne spôsoby spravovania a presunu svojich peňazí bez ohľadu na platformu alebo zariadenia,”dodáva Sheedy.

Dohoda, ktorú sme dnes oznámili prehlbuje spoluprácu PayPalu s Visou a jej partnermi na európskych trhoch” povedal Rupert Keeley, výkonný viceprezident a generálny riaditeľ PayPal pre Európu S.à r.l. & Cie, S.C.A.. ”Naše partnerstvo nám umožňuje ponúknuť väčší výber pre milióny zákazníkov a firiem prostredníctvom rozšíreného množstva inovatívnych produktov. Či je to platba online, v aplikácii alebo v obchode, PaypPal s Visou ponúkajú jednoduché, bezpečné a pohodné spôsoby, ako platiť a dostať zaplatené”, pokračuje Keeley.

Na základe uzavretia európskeho partnerstva môžu finančné inštitúcie ponúknuť držiteľom účtov Visa možnosť platiť kdekoľvek, kde je služba PayPal akceptovaná online. Partnerstvo taktiež rozšíri akceptáciu PayPalu európskymi firmami, ktoré prijímajú karty Visa na fyzických obchodných miestach. To všetko poskytne nové možnosti pre Visa, Paypal a ich zákazníkov:

Voľba zákazníka: PayPal a Visa prinesú bezproblémovú skúsenosť pre spotrebiteľov, ktorí sa rozhodnú platiť ich Visa kartou na miestach, ktoré akceptujú PayPal. Vďaka spolupráci s bankovými partnermi Visa, môžu zákazníci jednoducho pridať svoje Visa karty do ich PayPal peňaženky z iných bankových aplikácií.

PayPal v Európe: PayPal, vrámci svojej bankovej lincencie v Európe, bude mať možnosť vydávať účty Visa európskym zákazníkom a firmám. To umožní zákazníkom PayPalu používať ich PayPal finančné prostriedky na platby kdekoľvek, kde je Visa akceptovaná.

Digitálna spolupráca: Visa a PayPal sa dohodli na rozšírení účasti v programe Visa Digital Enablement Programe (VDEP) v Európe. VDEP umožňuje partnerom Visa prístup k tokenizačnej technológii, ktorá umožňuje jednoduché a bezpečné platby mobilným telefónom alebo akýmkoľvek iným pripojeným zariadením. Pomáha tak rozširovať využívanie služby PayPal do firiem, ktoré akceptujú Visu na fyzických miestach.

Ľahší a rýchlejší prístup k prostriedkom: Visa umožní PayPalu využívať Visa Direct v Európe, čo umožní zákazníkom PayPalu presúvať prostriedky na ich Visa účty v reálnom čase naprieč viacerými trhmi.

[1] ] PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, SCA je autorizovaná ako kredtiná spoločnosť v Luxembrugu a a pod dohľadom Komisie pre dohľad nad finančným sektorom(Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF)).