Visa po prvýkrát na Slovensku predstavila prenosné bezkontaktné darovacie pokladničky na festivale Pohoda.

04/09/2017

Press Release Image
  •  V rámci Dobrého obchodu, ktorý je súčasťou stanu Dobrá krajina sa zvýšil objem darov oproti minulému roku o 60%.
  • Finančné prostriedky, ktoré boli darované platobnými kartami budú využité na projekty zamerané na pomoc pre ľudí ohrozených chudobou a na rozvoj finančnej gramotnosti.

Bratislava 4. septembra 2017: Počas trvania festivalu Pohoda, bolo možné po prvýkrát na Slovensku darovať bezkontaktne v stane DobraKrajina.sk prostredníctvom bezkontaktných darovacích pokladničiek, ako aj multifunkčných platobných terminálov.

Pilotný projekt nasadzovania bezkontaktných pokladničiek v rámci verejných zbierok vzbudil záujem návštevníkov. Záujem sa prejavil aj vo vyše 60% raste tržieb z predaja charitatívnych predmetov, kde návštevníci vyslovene preferovali kartu pred hotovosťou. Podľa ohlasov návštevníkov je spôsob darovania kartou, ktorá je bežnou súčasťou peňaženky temer všetkých Slovákov dôležitým novým kanálom pre budúcnosť darcovstva.

„Spolupráca s dobrou Krajinou nadácie Pontis naplnila naše očakávania pilotného spojenia charity a technologického platobného riešenia. Sám som bol svedkom toho, ako návštevníci ocenili možnosť darovať kartou. Naše riešenia reagujú na požiadavky doby a sú využiteľné v rôznych sférach života, vrátane moderných foriem darcovstva. Tak ako sa platby veľkou rýchlosťou posúvajú do digitálneho priestoru, tak aj oblasti, ktoré tradične pracovali s hotovosťou, potrebujú zachytiť trendy v platbách a rozšíriť kanály, ktorými platby prijímajú.“ hovorí Marcel Gajdoš, Country manager Visa pre Slovensko a Českú republiku.

Tento spôsob bezkontaktného darovania priniesla spoločnosť Visa v spolupráci s nasledujúcimi partnermi ako prvá na Slovensku: Slovenská sporiteľňa ako poskytovateľ akceptačných služieb, spoločnosť Ingenico ako poskytovateľ bezkontaktných darovacích pokladničiek a spoločnosť Terminal expert software do smart terminálov vrátane ankety o preferovanom spôsobe darovania.