Visa dnes predstavila nositeľné platobné zariadenia pre návštevníkov Zimných olympijských hier v Pjongčangu v roku 2018

08/11/2017

Bratislava – San Francisco – 8. november 2017: Spoločnosť Visa (NYSE:V), ktorá je výhradným platobno-technologickým partnerom olympijských a paraolympijských hier dnes predstavila tri komerčne dostupné nositeľné platobné zariadenia (wearables). V duchu zimných olympijských hier vytvorila spoločnosť Visa „platobné“ rukavice, nálepku a pamätný olympijský odznak podporujúce NFC platby, ktoré umožnia návštevníkom a športovcom bezproblémovo a bezpečne platiť jednoduchým priložením k akémukoľvek bezkontaktnému terminálu.

,,Teší nás, že návštevníkom nadchádzajúcich Zimných olympijských hier v Pjongčangu umožníme získať nové platobné zážitky,” hovorí Iain Jamieson, riaditeľ pre Visa Kórea. V spoločnosti Visa neustále pracujeme na tom, aby sme vybavili všetky miesta, na ktorých budú olympijské hry prebiehať, najnovšími platobnými technológiami a tak zabezpečili čo najlepší zážitok pre všetkých zúčastnených.“

Visa sa pri produkcii nových zariadení spojila s Lotte Card, finančnou vetvou juhokórejského obchodného giganta Lotte Department Store, aby bolo možné tieto predplatené platobné zariadenia kúpiť v Kórei od 9. novembra 2017.

O produktoch:

Pamätný olympijský odznak: Je inšpirovaný dlhodobou tradíciou zbierania pamätných odznakov z olympijských hier. Visa prináša na trh 4 jedinečné pripínateľné odznaky, ktoré majú dizajn ZOH Pjongčangu 2018. Platbu umožňujúce zberateľské kúsky budú môcť návštevníci a športovci použiť pri platení na olympiáde. Cena jedného odznaku je 5 000 juhokórejských wonov plus voliteľná predplatená suma 30 000 alebo 50 000 juhokórejských wonov.

Platobné rukavice: Priemerná teplota v Pjongčangu bude okolo - 4,8°C[1], takže rukavice budú nevyhnutné a tak bude možné platiť bezpečne a spoľahlivo aj bez omŕzajúcich rúk. Rukavice disponujú dvojitým čipovým rozhraním s bezkontaktnou anténou, ktorá umožní platby na olympiáde, ako aj prostredníctvom kompatibilných čítačiek vo svete. Rukavice budú dostupné s predplatenou sumou 30 000 alebo 50 000 juhokórejských wonov.

Nálepka: Táto mikronálepka môže byť umiestnená kdekoľvek. Má tenký, flexibilný dizajn, vložený NFC čip s dvojitým rozhraním a anténou. Prenosná nálepka je dostupná v nominálnej hodnote 30 000, 50 000, 100 000 a 200 000 juhokórejských wonov. Kolekcia nálepiek má 8 odlišných dizajnov vrátane Soohorang – oficiálneho maskota Pjongčangu 2018 či kórejskú vlajku a mnoho iných.

,,Pre mňa ako športovkyňu na zimnej olympiáde, je spolupráca s Visa dôležitá. Visa nielen podporuje rôznorodé skupiny atlétov, ale tiež zlepšuje zážitky fanúšikov z olympijských hier,” povedala Mikaela Shifrrin, zlatá americká olympijská medailistka a atlétka Visa tímu. „Olympijské odznaky sú vždy najviac žiadané zberateľské kúsky a tieto od Visa budú ešte viac.“

Nálepky a odznaky bude možné kúpiť od 9. novembra 2017 v zákazníckych centrách Lotte Card v Kórei a na webovej stránke Lotte Card. Počas hier bude možné všetky tri platobné zariadenia zakúpiť v predajných automatoch Visa umiestnených v obchodoch Olympic Superstores.

„Vyrastal som v Južnej Kórei, som veľmi hrdý, že moja krajina je hostiteľom hier a využije túto príležitosť na predstavenie platobných inovácií svetu,” povedal Park Seung-Hi, juhokórejsky olympijský rýchlokorčuliar a atlét Visa tímu. „S platobnými rukavicami sa dá bezproblémovo platiť, aj keď je zima!“

Okrem spomenutých malých nositeľných platobných zariadení, Visa zabezpečuje a spravuje na ZOH celú infraštruktúru platobného systému a sieť, ktorá zahŕňa viac ako 1 000 bezkontaktných POS terminálov umožňujúcich akceptovanie mobilných platieb ako aj platieb realizovaných prostredníctvom malých nositeľných platobných zariadení.

Viac o Visa a jej sponzoringu na Olympijských hrách navštívite: https://usa.visa.com/about-visa/sponsorships-promotions/olympics-partnership.html.

[1]Zimné olympijské hry Pjongčang 2018, oficiálna webová stránka organizačného výboru: https://www.pyeongchang2018.com/en/pyeongchang-weather-conditions