Visa a CPI Card Group® celosvetovo predstavujú inovatívnu kartu

20/08/2020

Press Release Image

Spoločnosti budú prostredníctvom exkluzívnej dohody celosvetovo propagovať a distribuovať CPI® Earthwise™ High Content Card vyrobenú až z 98% upcyklovaného plastu.

Bratislava, 20. august 2020 - Spoločnosť Visa a skupina CPI Card Group Inc. popredný poskytovateľ úverových, debetných a predplatených riešení, predstavili kartu Earthwise ™ High Content Card, ktorá je vyrobená až z 98% upcyklovaného plastu, aby bola výroba ohľaduplnejšia k životnému prostrediu. Uvedenie tejto karty globálne na trhu je exkluzívnou ponukou pre klientov a držiteľov kariet Visa na nasledujúcich 18 mesiacov.

CPI vytvoril kartu Earthwise ™ High Content Card, prvú svojho druhu a schválenú spoločnosťou Visa, ktorá pomáha znižovať jednorazové plasty použité v platobných kartách a znižuje množstvo plastového odpadu. Na základe exkluzívnej dohody poskytnú spoločnosti všetkým finančným inštitúciám vydávajúcim kartu Visa na celom svete prístup ku karte Earthwise ™ High Content Card, ktorá je kompatibilná s EMV® a umožňuje duálne rozhranie pre kontaktné, ako aj bezkontaktné platby.

Spoločnosť Visa je odhodlaná presadzovať trvalú udržateľnosť vo všetkom, čo robíme, od 100% obnoviteľnej elektrickej energie, pomocou ktorej spracovávame transakcie v našich dátových centrách, až po karty vyrobené zudržateľných materiálov, ktoré majú v peňaženkách užívatelia,“ uviedol Douglas Sabo, viceprezident a vedúci korporátnej zodpovednosti a udržateľnosti v spoločnosti Visa. „Naša spolupráca so spoločnosťou CPI znamená ďalší míľnik v našom úsilí dosiahnuť náš cieľ inkluzívneho rastu so záväzkom chrániť životné prostredie. Sme hrdí na to, že táto ponuka prinesie úžitok celému platobnému odvetviu.“

Karta Earthwise™ High Content, schválená spoločnosťou Visa, bude spočiatku označená logom Visa. Je to prvýkrát, čo spoločnosť Visa aktívne spolupracovala s partnerom na vývoji finančnej karty vyrobenej z udržateľnejších materiálov, s cieľom uspokojiť rastúci záujem emitentov aj spotrebiteľov. V nedávnom spotrebiteľskom prieskume CPI o užívateľoch debetných a kreditných kariet, ktorý uskutočnila nezávislá výskumná spoločnosť, až 73% respondentov uviedlo, že je pre nich „dôležité“, aby finančná inštitúcia bola ohľaduplná k životnému prostrediu a viac ako 57% by malo záujem o kartu vyrobenú z recyklovaných materiálov.

Karta Earthwise™ High Content sa vyrába pomocou rPETG - typu upcycled plastic. „Upcycled“ je definované ako činnosť, pri ktorej sa niečomu, čo sa už nepoužíva, dáva druhý život a nová funkcia lepšej kvality. V CPI využili silu výrobcu a použili inováciu, aby získali platobnú kartu, ktorá kombinuje post-industriálny rPETG so základnými neplastovými komponentmi, vrátane čipu EMV, antény a lepidiel. Karta obsahuje až 98% upcyklovaného plastu, v závislosti od konečného návrhu karty pre konkrétneho emitenta.

Chválime záväzok spoločnosti Visa k udržateľnosti a jej prístupu byť prvý na trhu,“ uviedol Guy DiMaggio, senior viceprezident a generálny riaditeľ spoločnosti Secure Card Solutions, zo skupiny CPI Card Group. „Kroky vedúce k ochrane Zeme sú pre CPI každodennou prioritou. Dúfame, že naše úsilie bude posilňovať úsilie emitentov a držiteľov kariet po celom svete, aby znižovali dopad plastového odpadu na našu planétu.“

Ak sa chcete dozvedieť viac o záväzku spoločnosti Visa k zodpovednému podnikaniu a udržateľnosti, kliknite sem.

Ak sa chcete dozvedieť viac o karte Earthwise™ High Content Card, kliknite sem.

Pre viac informácii navštívte www.visa.sk.