Visa rozširuje svoj Fast Track Program a spolupracuje s novou generáciou fintechov pri obnove svetovej ekonomiky

19/11/2020

• Program Visa Fintech Fast Track je navrhnutý tak, aby umožnil novej generácii fintechov pripojiť sa k sieti spoločnosti Visa a vytvárať spotrebiteľom a obchodníkom inovatívne skúsenosti v digitálnom obchode
  • Program Fast Track medziročne narástol o 360 %, podporuje rozvíjajúce sa odvetvia vrátane digitálnych peňaženiek, finančného začlenenia, medzipodnikových transakcií (B2B) a platieb v digitálnej mene

BRATISLAVA, 19. novembra 2020 – Spôsob, akým Európania platia a prijímajú platby sa rýchlo mení, keďže spotrebitelia a obchodníci v celom regióne využívajú už denno-denne bezkontaktné, mobilné a online platby. Keďže spravovanie peňazí a nakupovanie sa čím ďalej tým viac digitalizujú, fintechy hrajú dôležitú úlohu pri vývoji nových a bezpečných spôsobov, ako môžu spotrebitelia a obchodníci platiť a prijímať peniaze. Spoločnosť Visa oznámila nové súčasti svojho programu Fintech Fast Track, ktoré sú zamerané na podporu finančného ekosystému:

1.Partner Toolkit, ktorý pomáha technologickým fintech firmám akcelerovať rast a lepšie slúžiť ich zákazníkom.

2.Certifikačný program s názvom Visa Ready for Fintech Enablers, ktorý fintechom uľahčuje spojenie s certifikovanými partnermi pre digitálne vydávanie kariet a ďalšie kľúčové služby.

Popredné fintech spoločnosti z celého sveta sa rozhodli pre spoluprácu so spoločnosťou Visa v kľúčových kategóriách vrátane digitálnych peňaženiek, online bánk, „Kúp teraz a zaplať neskôr“, B2B platieb, cezhraničných prevodov, platobnej infraštruktúry a osobných platieb. Medzi tieto spoločnosti patria Affirm, BillGO, Finix, Go-Jek,PayPal, Rappi, Remitly, Stripe, Varo Money alebo Venmo.

Vďaka špičkovému programu Fast Track spoločnosti Visa sú fintechy vyzbrojené nástrojmi na to, aby sa stali tými najlepšími. Účasť v programe Fast Track medziročne vzrástla o 360 % a spoločnosť Visa privítala stovky nových fintechov, ktoré sa programu aktívne zúčastňujú.[1]

"Je napínavé sledovať, ako naši fintech partneri digitalizujú finančné služby a zlepšujú životy ľudí aj spoločností vďaka využívaniu našich programov a siete” uviedol Terry Angelos, SVP a globálny riaditeľ pre fintechy, Visa. "Program Fast Track je vo fintech komunite veľmi populárny, predovšetkým vďaka našej schopnosti ponúknuť to najlepšie od našich certifikovaných partnerov a s pomocou digitálneho onboardingu nadviazať licenčnú spoluprácu Visa s partnermi."

O Fast Track Partner Toolkit

Fast Track Partner Toolkit je určený pre fintech firmy na konzultáciu s odborníkmi Visa z rôznych oblastí ako sú stratégie, marketing, dizajn alebo napríklad risk management. Svoje existujúce znalosti si môžu rozšítiť vďaka edukačným materiálom a k dispozícii majú platobné boot campy a skúšobné benchmarking štúdie. Pred vstupom na trh s novou kartou potom môžu využiť online dizajnové nástroje spoločnosti Visa.

Posilnenie digitálneho vydávania kariet pomocou riešenia Visa Ready

Certifikačný program Visa Ready pomáha technologickým spoločnostiam vyvíjať a aktivovať ich platobné riešenia zodpovedajúce globálnym štandardom spoločnosti Visa týkajúce sa bezpečnosti a funkcionality. Tieto spoločnosti na oplátku pomáhajú fintech firmám vyvíjať vlastné produkty.

Program Visa Ready for Fintech Enablers po novom zahŕňa certifikovaný systém partnerov, ktorí sú expertmi na oblasti, ktoré fintech firmy potrebujú na uvedenie produktov na trh prostredníctvom siete Visa. Program Visa Ready nedávno získal nových partnerov z celého sveta: BPC Radar Payments (globálny), Conductor(Latinská Amerika), FIS (globálny), Global Processing Services (globálny), i2c (globálny), Marqeta (globálny), a NovoPayment (Latinská Amerika, Severná Amerika). Podobne boli certifikovaní aj títo BIN sponzori: Dock (Latinská Amerika), Nium (Ázijsko-pacifický región, EÚ), Railsbank (Ázijsko-pacifický región, EÚ) aSutton Bank (Severná Amerika).

Inovátori, ktorí sú súčasťou Fast Track programu

Spoločnosti v programe Fast Track sú inovátormi vo svojich odboroch. Niektorí z nich vyvíjajú digitálne peňaženky (Careem, LINE Pay, PalmPay, Razer a VIPPS), ďalší sa sústreďujú na finančnú inklúziu a spoločenský dopad svojich produktov (CapWay, SoloFunds, X1, MPOWER Financing, Tomorrow a Daylight), iní na B2B platby (Airwallex, Checkbook.io, GMO-Payment Gateway a Payhawk) alebo na digitálne platby (BlockFi,Crypto.com, eToro Money, Fold, Ternio.io, Zap a ZenGo). Rad nových partnerov uzatvárajú Galileo, i2C, a Peoples Trust.

Komentáre od partnerov:

„Program Visa Ready zdôrazňuje záväzok spoločnosti Visa k fintechom prostredníctvom označenia preverených partnerov, ktorí sú schopní pomôcť fintechom, digitálnym bankám a poskytovateľom elektronických peňaženiek budovať a uvádzať na trh inovatívne platobné riešenia,“ uviedla Joanne Dewar, generálna riaditeľka spoločnosti Global Processing Services (GPS). „Globálny zásah programu Visa Ready posilňuje pozíciu spoločnosti GPS ako dôveryhodného a osvedčeného PayTech PioneerTM, ktorý poháňa rast fintechov, digitálnych bánk a poskytovateľov elektronických peňaženiek po celom svete a urýchľuje globálny pokrok k poskytovaniu lepších finančných skúseností.“

„V dnešnej dobe už možnosť digitálneho platenia nie je iba pohodlné, ale je aj nevyhnutné. Vipps je poprednou digitálnou peňaženkou v Nórsku a má 3,8 milióna používateľov. Sme kľúčovým prvkom toho, že občania môžu posielať a prijímať peniaze stlačením jediného tlačidla,“ uviedla Rune Garborg, generálna riaditeľka spoločnosti Vipps. „Vďaka spolupráci so spoločnosťou Visa umožňujeme vydávajúcim bankám ponúkať inteligentnejšie a jednoduchšie digitálne platobné služby svojim zákazníkom v Európe i mimo nej. Spolu dokážeme využiť našu odbornosť a skúsenosti, aby sme zákazníkom a podnikateľom poskytli prístup k bezpečenému digitálnemu obchodu bez ohľadu na to, kde žijú alebo aké mobilné zariadenie majú. “

Viac informácií o programoch Visa a zdrojoch vytvorených pre fintech komunitu nájdete tu.

[1] Dáta z Visa Fast Track, september 2020