Víťazom prvého ročníka Visa Slovak Top Shop sa stala servisná stanica Slovnaft

27/04/2022

Press Release Image

Bratislava, 27. 4. 2022 – Prvý ročník súťaže Visa Slovak Top Shop spoznal svojho víťaza. Prvé miesto udelila finálová porota súťaže spoločnosti Slovnaft za prevádzku servisnej stanice na Prístavnej ulici v Bratislave. Na druhom a treťom mieste sa umiestnili predajňa chovateľských potrieb Super zoo v Rači a kníhkupectvo Martinus v novootvorenom centre Nivy. Finálová porota vyberala spomedzi 6 víťazov za jednotlivé mesiace od júla do decembra 2021.

Absolútneho víťaza za rok 2021 vybrala porota zložená z odborníkov a predstaviteľov spoločností pôsobiacich v oblastiach ako sú retail, financie alebo platobné technológie. Odbornej porote predsedal rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, pán profersor Ferdinand Daňo. Vyhlásenie výsledkov prebehlo 27. apríla v bratislavskom Binariu za účasti organizátorov a partnerov súťaže.

Ocenenie doplnila i špeciálna kategória titulárneho partnera súťaže Visa. V tejto kategorii zvíťazila predajňa lokálnych potravín Yeme na Tomášikovej ulici, za nezameniteľný prínos v posune vnímania konceptu retailových predajní vo svojom segmente, od čiste funkčného, k zapojeniu všetkých zmyslov koncového spotrebiteľa.

Cenu výhercovi odovzdali Ľubica Gubová, Country Lead Visa pre Slovensko a Martin Hainzl, ktorý je za spoločnosť Visa zodpovedný za rozvoj akceptačnej siete na Slovensku.

„Už prvý ročník ukázal, že na Slovensku máme mnoho skvelých prevádzok. Blahoželáme víťazovi ročníka 2021, spoločnosti Slovnaft. Cenu získala ich prevádzka najmä za svoje inovatívne technologické riešenia. Veríme, že inovácie majú v retaili dôležité miesto, a to nie len v oblasti platobných metód, ale tiež v prepojení s e-commerce, ktorý sa počas pandémie, stal, podľa zvyšujúceho sa podielu, kľúčovým. Z tohoto dôvodu vznikla súťaž Visa Slovak Top Shop, aby sme spoločne motivovali obchodníkov k vyhľadávániu nových prístupov, ako spríjemniť zákazníkom nakupovanie,“ povedala pri príležitosti odovzdávania cien Ľubica Gubová.

"Som veľmi rád, že sme dnes mohli v rámci projektu Visa Slovak Top Shop 2021 oceniť prevádzky, ktoré poskytujú najlepší zákaznický zážitok. Maloobchody majú za sebou ďalší ťažký rok, napriek tomu mnoho z nich pracovalo viac a usilovnejšie než predtým na tom, aby u nich zákazník dostal mimoriadny servis. Rozhodne medzi takýchto patrí všetkých šesť finalistov minulého ročníka," doplnil Jiří Beran, manažér projektu Visa Slovak Top Shop.

V priebehu druhej polovice roka 2021 navštívili a hodnotili inšpektori vyše 60 maloobchodných prevádzok. Všetci finalisti, teda víťazi jednotlivých mesiacov od júla do decembra 2021 sú zverejnení na www.slovaktopshop.sk. Celá súťaž prebiehala na základe komplexného hodnotenia presne stanovených ôsmich kritérií: exteriér prevádzky, koncept a dizajn, navigácia a orientácia v prevádzke, prezentácia tovarov a služieb, POP (point of purchase) komunikácie, personál, využitie digitálnych obrazoviek a akceptácia bezhotovostných platieb.