Visa Europe globálne rozšíri platobné možnosti P2P s použitím mobilného čísla.

14/10/2015

  • Visa Direct od Visa Europe (pôvodne Visa Personal Payments) umožňuje majiteľom kariet vykonávať peňažné prevody vo viacerých peňažných menách rýchlo a bezpečne po celom svete – a to všetko iba s použitím čísla mobilného telefónu
  •  Uzavrela partnerstvo so spoločnosťou fastacash s cieľom umožniť rýchle a pohodlné platby P2P (peer-to-peer - platby medzi dvoma osobami) z prostredia popredných sociálnych sietí a platforiem na odosielanie správ

Londýn – Bratislava, 24. februára 2015: Spoločnosť Visa Europe oznámila, že Visa Direct, pôvodne Visa Personal Payments, rozširuje svoju ponuku do väčšiny krajín, kde spoločnosť Visa pôsobí*, a vytvára globálnu platobnú peer-to-peer službu. Vďaka Visa Direct môžu banky spolupracujúce s Visa Europe ponúknuť držiteľom kariet možnosť realizovať peňažné prevody rýchlo, bezpečne a jednoducho z vlastného účtu na účty takmer 2 miliárd držiteľov kariet Visa na celom svete len s použitím čísla mobilného telefónu a čísla karty Visa. Rozšírená služba Visa Direct od Visa Europe, ktorá bude k dispozícii už toto leto, bude dostupná v 20 jazykoch a bude podporovať viacero peňažných mien. Používateľom ponúkne najrýchlejšiu a najjednoduchšiu službu, pomocou ktorej môžu posielať peniaze priateľom a rodine iba s použitím čísla mobilného telefónu.

V Európe má existujúca služba Visa Personal Payments, ktorá zmení názov na Visa Direct, viac ako 200 000 používateľov a od uvedenia v marci 2013 bolo prostredníctvom služby prevedených 43 miliónov eur. Verzia tejto služby permanent tsb sa stala začiatkom tohto mesiaca držiteľom ocenenia „Najlepšia iniciatíva v mobilných platbách“ na udeľovaní cien za kartové a platobné služby v Spojenom kráľovstve a v Írsku.

V rámci uvedenia globálnych platieb P2P je platforma API od Visa Europe teraz k dispozícii pre členské banky a integrácia služby Visa Direct do existujúcich on-line či mobilných aplikácií je vďaka nej ešte jednoduchšia.

Nadviazanie spolupráce so spoločnosťou fastacash zjednodušuje odosielanie peňazí priateľom cez sociálne siete

Visa Europe nadviazala spoluprácu so singapurskou spoločnosťou fastacash, prostredníctvom ktorej umožní členským bankám možnosť ponúkať svojim zákazníkom novú funkciu. Nová funkcia je určená fanúšikom sociálnych sietí a umožní používateľom Visa Direct odosielať platby P2P cez sociálne siete Facebook, Twitter, WhatsApp a LinkedIn.

Spolupráca podporí domáce i zahraničné P2P prevody peňazí v rámci Visa Direct a pomôže preklenúť medzeru medzi spotrebiteľmi, ktorí chcú využívať sociálne médiá na prevod peňazí, a bankami či poskytovateľmi platobných služieb.

Vďaka spojeniu technológie od spoločnosti fastacash a Visa Direct budú banky umožňovať prevody peňazí na akúkoľvek kartu Visa a koneční používatelia budú môcť tieto prevody realizovať v rámci nimi preferovanej sociálnej siete alebo platformy na odosielanie správ. Visa Europe v spolupráci s fastacash prinesie maximálne bezpečnú patentovanú technológiu „fastalink“, ktorá umožňuje prevod peňazí v rámci sociálnych sietí a aplikácií na odosielanie správ.

Sue Onians zo spoločnosti Visa Europe:

„Spotrebitelia si žiadajú platobné služby, ktoré by vyhovovali ich životnému štýlu, a chcú na ne využívať mobilné aplikácie a obľúbené sociálne siete. Pokiaľ ide o interakciu, svet sa neustále zmenšuje a zrýchľuje. Platby by preto mali s touto skutočnosťou držať krok. Spotrebitelia chcú jednoduché a bezpečné posielanie platieb v prospech svojich priateľov a rodiny bez ohľadu na geografické hranice a bez akýchkoľvek obmedzení. Visa Direct od Visa Europe túto možnosť poskytuje a naša spolupráca so spoločnosťou fastacash bude znamenať zjednodušenie tejto služby a jej posun do sféry sociálnych sietí.“

Vince Tallent, predseda a výkonný riaditeľ spoločnosti fastacash:

„Spolu s Visa Europe sme sa postavili do čela novej generácie platieb peer-to-peer v rámci sociálnych sietí. Spolupráca s Visa Europe a s jej členskými bankami nám umožňuje priniesť peňažné prevody v rámci sociálnych sietí viac ako 500 miliónom používateľov v Európe. Toto partnerstvo vnímame ako ďalší krok v približovaní sa bánk ku konečným používateľom v často komplikovanom procese peňažných prevodov.“

Na odosielanie platieb peer-to-peer pomocou Visa Direct využívajú spotrebitelia mobilné aplikácie alebo iné používateľské rozhrania poskytnuté ich bankou, v rámci ktorých uvedú sumu prevodu a kanál, ktorým ju chcú odoslať – buď priamo na mobilné číslo, alebo v spolupráci s fastacash prostredníctvom sociálnej siete. Odosielateľ si len vyberie kanál a kontakt, ktorému chce peniaze odoslať, a ktorý bude následne informovaný o vykonaní prevodu.

Visa Europe predvedie 2. až 5. marca na kongrese Mobile World Congress v Barcelone skúšobné verzie riešení Visa Direct, v rámci ktorých predstaví realizáciu prevodu pomocou mobilného čísla a takisto prostredníctvom sociálnej siete. Okrem toho tieto riešenia predvedú naživo členovia Visa Europe používajúci mobilné platobné služby Visa Personal Payments, ktoré sa čoskoro premenujú na Visa Direct. Sue Onians zo spoločnosti Visa Europe a Vince Tallent zo spoločnosti fastacash budú v stánku Visa v utorok 3. februára od 15.00 do 15.30 hod., kedy sa stretnú s predstaviteľmi tlače a budú odpovedať na prípadné otázky. Stánok Visa je v hale č. 6, stánok č. 6D40.

*Okrem USA, Japonska a krajín, na ktoré sa vzťahujú sankcie OFAC