Benefity karty spotrebiteľ spozná, až keď ňou aktívne platí

14/10/2015

Bratislava 9. septembra 2015 — Od 9. septembra do 13. októbra 2015 bude v obchodoch Tesco prebiehať aktivačná kampaň Visa Europe, najväčšieho platobného systému v SR, Súčasťou kampane je exkluzívna súťaž pre zákazníkov Tesca, v rámci ktorej na troch šťastlivcov čakajú výnimočné zájazdy pre celú rodinu do Legolandu.

Stačí zaplatiť kartou Visa priamo v obchode Tesco alebo on-line na Tesco Potraviny Domov, zaregistrovať účet na www.visa.sk alebo poslať registračnú SMS. Hlavnou cenou sú 3 rodinné výlety do britského Legolandu. Okrem hlavných cien však môžu zákazníci pri nákupe v Tescu počas trvania kampane vyhrať každý deň sumu 1000 Eur,

„Benefity karty zákazníci spoznajú až keď kartou platia, preto je naším cieľom zákazníka rozplatiť, aby zistil, že jednoduchosť, pohodlnosť a bezpečnosť karty mu prináša množstvo úspor – či už časových alebo finančných,“ hovorí Marcel Gajdoš, regionálny manažér Visa Europe pre SR a ČR.

Kampaň s Tescom je ďalšia v poradí, Visa Europe na Slovensku už spolupracovala s DM drogériou, sieťou čerpacích staníc Slovnaft, či naposledy s internetovým obchodom Mall.sk.

„Supermarkety, čerpačky a drogérie sú najfrekventovanejšie obchody, kde Slováci nakupujú, práve preto cielime na tieto segmenty v kampaniach, ktorých cieľom je prechod z hotovosti na kartu,“ dodáva Gajdoš.

Podľa Visa Europe je síce hlad Slovákov po platobných inováciách obrovský, avšak zo štatistických údajov je jasné, že sila hotovosti je stále veľká. Je to evidentné aj pri porovnaní výberov hotovosti z bankomatov a platby kartou u obchodníka. Na Slovensku výbery z bankomatov predstavujú 66% a platby terminálom u obchodníka sú vo výške 34%. A v Čechách je to veľmi podobné – 31% platby kartou u obchodníka a 69% sú výbery z bankomatov.

Podľa výskumu Visa Europe má Slovensko veľkú kapacitu na rozvoj akceptačnej siete. V porovnaní s ostatnou Európou je Slovensko -aj napriek popredným priečkam v platení bezkontaktnou technológiou, ďaleko za ostatnými krajinami v počte terminálov. Na Slovensku bolo na konci roka 2014 evidovaných 46 822 platobných terminálov, čo predstavuje v porovnaní s predchádzajúcim rokom 13% medziročný rast.

Ak by sme však chceli dosiahnuť priemer EU 27, museli by sme navýšiť počet terminálov až o 153% a počet kariet o 51%,” hovorí Marcel Gajdoš, regionálny manažér Visa Europe pre SR a ČR.