Visa platby už aj SWATCH-kami

21/12/2015

Nové hodinky SWATCH BELLAMY nesú meno amerického spisovateľa, Edwarda Bellamyho, ktorý vo svojom románe „Pohľad naspať 2000 – 1887“ z roku 1888 písal ako vôbec prvý spisovateľ o platobných kartách, ktoré nahradia hotovosť.

SWATCH BELLAMY bude možné použiť kdekoľvek, kde sú akceptované mobilné platby Visa. Absolútne v súlade s priekopníckym DNA spoločnosti SWATCH, hodinky kombinujú jedinečný dizajn SWATCH a platobnú funkcionalitu Visa.

Bezkontaktná technológia využíva vysokofrekvenčné rádiové vlny, ktoré umožňujú elektronickým zariadeniam komunikovať na krátke vzdialenosti, zvyčajne menej ako 10 cm. Nové SWATCH BELLAMY majú zabudovaný NFC chip pod ciferníkom. SWATCH BELLAMY umožňujú spotrebiteľom bezkontaktne platiť na bezkontaktných POS termináloch. Platby „zápästím“ nevyžadujú žiadnu energiu z hodiniek, to znamená, že zákazníci môžu rátať s tou istou životnosťou batérie ako vo všetkých SWATCH hodinkách.

SWATCH BELLAMY v spolupráci s Visa budú najprv dostupné v Spojených štátoch, Švajčiarsku a Brazílii a to začiatkom roku 2016. SWATCH BELLAMY boli prvýkrát predstavené v Číne, v októbri 2015.