Visa spolupracuje s Alzou: Za online platby ponúkne dopravu zadarmo

01/02/2016

Press Release Image

BRATISLAVA, SLOVENSKO, 1. februára 2016 – V rámci kampane na podporu platieb kartou online sa asociácia Visa Europe rozhodla spojiť sily s lídrom domáceho trhu v oblasti online predaja. V e-shope Alza.sk podľa štatistík nakupuje každý štvrtý Slovák.

„Slováci sa stali veľkými fanúšikmi bezhotovostných platieb. V bezkontaktnej platbe patria dokonca medzi európskych lídrov. Týka sa to ale nákupov v kamenných obchodoch. V online prostredí zatiaľ dominuje hotovosť alebo platba na dobierku. Online platby kartou majú pritom množstvo výhod. Sú jednoduché, pohodlné, šetria čas a sú bezpečné pre nakupujúcich aj obchodníkov,“ hovorí Marcel Gajdoš, regionálny manažér asociácie Visa Europe pre Českú republiku a Slovensko.

Online platby kartou sú na vzostupe

U majiteľov kariet Visa je podľa Marcela Gajdoša v poslednej dobe zrejmý posun v správaní pri platbách v online prostredí: „Výrazne sa to prejavilo počas predvianočného obdobia. Už počas prvého adventného týždňa prišlo k medziročnému nárastu objemu online platieb kartou až o 26 percent. Som presvedčený, že vďaka kampani s Alzou si platba kartou online získa mnoho ďalších priaznivcov.“

„Alza dlhodobo podporuje najmodernejšie formy platenia, ktorých typickým príkladom je práve on-line platba kartou. Rastúcu popularitu platby kartou na internete potvrdzujú aj najnovšie predajné štatistiky – platby kartou cez internet sú u nás najrýchlejšie rastúcou platobnou metódou. V spolupráci s Visou prinášame našim zákazníkom úsporu času a pohodlie pri platbe kartou z domova,“ uviedol Jiří Ponrt, finančný riaditeľ Alzy.

Visa Europe v rovnakom období spúšťa identickú kampaň aj v Čechách. Internetový obchod Alza.cz ponúkne dopravu zadarmo zákazníkom, ktorí vo februári kartou Visa zaplatia online za tovar v minimálnej hodnote 1 000 korún.

Dostupnosť tejto ponuky je obmedzená. Viac informácií na www.alza.sk/visa