Už 1 milión kariet Visa od Slovenskej sporiteľne

12/02/2016

Press Release Image

Žijeme v dobe, kedy ľudia čoraz viac preferujú platenie kartou v porovnaní s hotovosťou. Keďže námzáleží na tom, aby sme našim klientom čo najlepšie uspokojovali ich potreby, neustále sa snažíme prinášať im užitočné riešenia, ako pohodlne platiť. Klienti to oceňujú, čo potvrdzuje aj neustále rastúci trend bezkontaktných platieb kartou. Navyše, takéto platby sú pre ľudí nielen pohodlné ale aj bezpečné,“ povedal Milan Bednár, vedúci oddelenia denného bankovníctva Slovenskej sporiteľne.

Priemerná výška transakcie u obchodníka klesla o viac ako 5% na takmer 26 eur. O tom, že bezkontaktná technológia je bezpečná, svedčí aj fakt, že podiel podvodných transakcií zostáva od jej zavedenia jedným z najnižších v Európe - na úrovni 4 centov z každých 100 eur zaplatených kartami.

Slovensko je krajinou s najvyššou penetráciou bezkontaktných Visa kariet v Európe – takmer 100% vydaných kariet je bezkontaktných. Bezkontaktné karty Visa naštartovali trend platenia aj malých čiastok kartou – v minulosti takéto čiastky spotrebitelia často uhrádzali hotovosťou,” hovorí Marcel Gajdoš, regionálny manažér Visa Europe pre SR a ĆR.

Dopyt Slovákov po bezkontaktných platbách potvrdzuje aj stále rastúci záujem obchodníkov o platobné terminály, kde takto môžu zaplatiť – v súčasnosti je ich k dispozícii až 36 tisíc. Navyše, podľa štúdie spoločnosti Visa Europe je na Slovensku momentálne potenciál na ďalších 50 tisíc platobných terminálov.