Visa po prvýkrát v Európe uvádza Everywhere Initiative

28/02/2017

Press Release Image

Visa oznámila zahájenie programu Everywhere Initiative v Európe. Cieľom programu je podporiť vývoj nových riešení “next big thing” v platbách, keďže platobný priemysel sa presúva z plastu do digitálneho prostredia. Účastníci vôbec prvého európskeho kola Everywhere Initiative budú mať možnosť s Visa súťažiť o výhru až do 50 000 eur na podporu vývojárskeho programu s Visa, či s jej klientami, vďaka množstvu obchodných partnerstiev. Prípadne môžu získať prístup k Visa API, konzultáciám s mentormi a technológmi Visa. Okrem Európy sa iniciatíva rozšíri v roku 2017 aj do Severnej a Latinskej Ameriky a Ázie.

“Visa Everywhere Initiative nám vo vysoko dynamickom platobnom odvetví umožňuje preskúmať celý rad nápadov, ktoré riešia výzvy, ovplyvňujú vývoj našich produktov, podporujú našich zákazníkov a formujú našu kultúru inovácií," povedal Shiv Singh, senior viceprezident pre inovácie a strategické partnerstvá Visa Inc. “Vždy keď rozšírime tento program do nového regiónu, je našou snahou pritiahnuť podnikateľov s novými nápadmi pre svet platieb. Dúfame, že podobné výborné výsledky uvidíme aj na európskom trhu za niekoľko mesiacov..”

Od marca 2017 začínajúc, bude Visa hľadať vhodných účastníkov v Európe, aby predložili svoje riešenia, ktoré sa budú týkať jednej z týchto troch oblastí:

Local Community Challenge: Ako môžu digitálne platobné technológie pomôcť vytvárať produkty, ktoré spájajú ľudí a obohacujú lokálne komunity?

Regional Intercity Challenge : Ako môžu mobilné technológie a prístroje pripojené na Internet zmeniť cestovateľský medzimestský zážitok?

International Travel Challenge: Ako môžu nové produkty a služby, založené na Visa API prispieť k ešte bezproblémovejšiemu medzinárodnému cestovaniu. 

Viac informácii o programe nájdete tu: https://usa.visa.com/visa-everywhere/innovation/visa-everywhere-initiative-empowering-startups.html

O Everywhere Initiative 

Everywhere Initiative spoločnosti Visa je inovačný program, ktorý je navrhnutý tak, aby podporil “ďalšiu veľkú vec” v oblasti platieb. Zároveň zohľadnil posun platieb z plastu do digitálneho prostredia a fakt, že do tradičného sveta platieb pribúdajú noví aktéri. Program bol prvýkrát uvedený v USA v roku 2015 a doteraz takmer 1000 start-upov získalo financovanie vo výške 1,7 miliardy dolárov . Program mal doteraz 60 finalistov a 14 výhercov.