Visa „Everywhere Initiative“ prvýkrát v Európe. Do súťaže až o 50 000 eur sa môžu prihlásiť aj slovenské startupy.

11/04/2017

Bratislava, 11. apríl 2017 – Spoločnosť Visa Inc. (NYSE: V) po prvýkrát spúšťa súťaž Everywhere Initiative v Európe. Súťaž je určená pre startupy a fintech spoločnosti z 19 európskych krajín, vrátane Slovenska. Súťažiaci budú mať šancu vyhrať až 50 000 eur, ktoré sú určené na podporu projektu v spolupráci s Visa alebo prostredníctvom partnerstva s finančnou inštitúciou, ktorá je klientom Visa. Úspešní účastníci budú mať prístup k VISA API cez Visa Developer Platform, možnosť konzultácií s mentormi a technológmi spoločnosti Visa, ktorí im pomôžu pri ďalšom rozvoji ich nápadov a riešení.

Program Everywhere Initiative začal v roku 2015 v USA. Jeho cieľom je podporiť platobné inovácie, keďže platobný priemysel sa posúva z plastového do digitálneho sveta. Okrem Európy sa iniciatíva tento rok rozšíri aj do Severnej a Latinskej Ameriky a Ázie.

Tí, pre ktorých je táto výzva určená, môžu prihlásiť svoje riešenia na jednu alebo všetky z nasledovných oblastí, prostredníctvom webovej stránky Everywhere Initiative (https://usa.visa.com/visa-everywhere/everywhere-initiative/initiative-europe.html) , ktorá bude aktívnaod stredy 19. apríla 2017.

Local Community Challenge: Ako môžu digitálne platobné technológie pomôcť vytvárať produkty, ktoré spájajú ľudí a obohacujú miestne komunity?

Regional Intercity Challenge: Ako môžu mobilné technológie a zariadenia pripojené na Internet zmeniť zážitok z cestovania medzi mestami?

International Travel Challenge: Ako môžu nové produkty a služby, založené na Visa API prispieť k ešte bezproblémovejšiemu medzinárodnému cestovaniu?

Bill Gajda, senior viceprezident Visa pre inovácie a strategické partnerstvá povedal: ,,Zákaznícky zážitok je v centre záujmu platobného priemyslu, ktorý je poháňaný novými technológiamia rastie rýchlejšie než kedykoľvek predtým.Vďaka súťažiam ako Everywhere Initiative prinášame technologické inovácie, ktoré podporia akceptáciu a prinesú ešte väčší komfort pre spotrebiteľov. Tým, že sa zameriavame na miestne komunity a cestovanie, veríme, že pomôžeme zlepšiť každodenný život ľudí, nech sú kdekoľvek. Boli sme svedkami úspechu na druhej strane Atlantiku a teraz sa tešíme na návrhy európskych startupov, ktoré hľadajú možnosti financovania a zmysluplnú spoluprácu na realizáciu ich skvelých nápadov.

Startupy sa môžu prihlasovať cez web stránku od 19. apríla do 17. mája 2017. Finalisti, ktorí postúpia, sa budú uchádzať o výhru pred porotou v rámci podujatia Money 20/20 od 26. -28. júna 2017 v Kodani.

Viac informácií o súťaži nájdete tu

O iniciatíve Visa Everywhere

Iniciatíva Visa Everywhere je inovačný program, ktorého cieľom je podporiť inovácie v oblasti platieb. Program vznikol v dobe, kedy sa platobný priemysel posúva z plastu do digitálneho prostredia a do tradičného sveta platieb vstupujú noví aktéri. Program funguje v USA od roku 2015 a doteraz takmer 1000 startupov spolu vyzbieralo 1,7 miliardy dolárov . Program mal zatiaľ 60 finalistov a 14 výhercov. Program je v roku 2017 prvýkrát predstavený aj v Európe a je otvorený pre startupy z 19 krajín a to konkrétne z: Rakúska, Bulharska, Českej republiky, Dánska, Fínska, Francúzska, Nemecka, Írska, Izraela, Nórska, Poľska, Portugalska, Slovenska, Španielska, Švédska, Švajčiarska, Holandska, Veľkej Británie a Turecka. Celá súťaž prebieha v anglickom jazyku.