Po zvýšení limitov na bezkontaktné platby zrealizovala Visa o 500 miliónov bezdotykových platieb viac

20/10/2020

  • Odkedy sa z dôvodu pandémie COVID-19 zvýšili limity bezkontaktných platieb v celej Európe, spoločnosť Visa spracovala pol miliardy ďalších transakcií bez zadania PIN.
  • Vďaka tomu, že sú bezkontaktné platby s technológiu bez zadania PIN pohodlné a jednoduché, zákazníci ich čoraz častejšie využívajú pre svoje každodenné výdavky.
  • Pandémia zvýšila globálny dopyt po ľahkom, rýchlom a bezpečnom nakupovaní a po obchodníkoch, ktorí prijímajú bezkontaktné platby.

Bratislava, 20. október 2020– Spoločnosť Visa dnes oznámila, že spracovala už viac ako pol miliardy ďalších bezdotykových platieb, pri ktorých predtým zákazníci museli zadávať PIN. A to odvtedy, čo boli bezkontaktné limity zvýšené vo viac ako 29 krajinách v celej Európe.

COVID-19 zmenil bezkontaktné platby z niečoho, čo sa príjemne používa na nevyhnutnosť. Možnosť platiť bezhotovostne v obchodoch už nie je iba výhodou, ale stala sa pre spotrebiteľov a obchodníkov nutnosťou, keďže im pomáha vyhnúť sa kontaktu s platobnými terminálmi. Odkedy boli zvýšené bezkontaktné limity, spoločnosť Visa spracovala podstatne viac transakcií bez zadania PIN v mnohých európskych krajinách.

Rastúci dopyt po bezkontaktných platobných riešeniach je viditeľný v celej Európe, kde je dnes v obchodoch viac ako 75 % platieb Visa bezkontaktných. V niektorých európskych krajinách sa podiel bezkontaktných transakcií Visa medziročne[1] viac ako zdvojnásobil a v mnohých najväčších európskych krajinách sa podiel bezkontaktných transakcií Visa za posledný rok zvýšil najmenej o 20%.[2]

„Rastúca popularita bezkontaktných platieb v celej Európe nie je nová - pandémia iba zrýchlila existujúci trend, dnes už nie sú bezdotykové platby len výhodou, ale nevyhnutnosťou. Keď prepukla globálna pandémia, okamžite sme si vytýčili za prioritu spolupracovať s našimi partnermi v celej Európe, aby sme zvýšili bezkontaktné platobné limity a aby sme pomohli zákazníkom platiť jednoduchšie a bezpečnejšie a znížili potrebu zadávať PIN,“uviedla Charlotte Hogg, výkonná riaditeľka spoločnosti Visa pre Európu.

„Zavedenie vyšších bezkontaktných limitov je len zlomok z toho, ako spoločnosť Visa podporuje hospodárske oživenie v Európe. Naším cieľom je umožniť jednotlivcom a podnikom prosperovať. Jednak uľahčiť spotrebiteľom platby, ktoré realizujú osobne alebo online a zvýšiť tak ich bezpečnosť. A takisto pomôcť malým podnikom prispôsobiť sa meniacemu sa prostrediu. Nikdy predtým to nebolo také dôležité, ako práve teraz,“ dodávaCharlotte Hogg.

Vďaka prvotriednym platobným technológiám a bezpečnosti spoločnosti Visa môžu európski spotrebitelia na čoraz viac miestach zaplatiť priložením platobnej karty alebo mobilného telefónu aj pri cestovaní. Najnovšia inovácia spoločnosti Visa v doprave znamená, že bezkontaktné platby možno teraz použiť aj na cestovanie vo viac ako 50 európskych mestách.

A čo viac, bezkontaktné karty majú najnižšiu mieru podvodov zo všetkých druhov platieb a podvody na fyzickom mieste predaja zostávajú v krajinách, kde sú často používané bezkontaktné platby, na historických minimách.

[1]Údaje VisaNet, Jún 2020

[2]Údaje VisaNet, Jún 2020