Visa a TransferWise oznámili globálne partnerstvo. Nadväzujú tým na úspešnú spoluprácu vo vývoji cloudovej technológie

03/02/2021

BRATISLAVA, 3. februára, 2021 – Spoločnosti Visa a TransferWise oznámili globálne partnerstvo, ktoré umožní TransferWise vydávať svoje debetné karty tiež v ázijsko-pacifickom regióne, Európe, Latinskej Amerike a Karibiku, na blízkom východe a v Spojenom kráľovstve a Spojených štátoch. Nová dohoda sa týka aj prvého spustenia Visa Cloud Connect pre fintechy a partnerov. Ide o nový spôsob bezpečného pripojenia do procesingovej siete VisaNet cez cloud.

Zároveň účty od TransferWise umožnia zákazníkom a firmám využívať a prevádzať päťdesiat päť mien v reálnom kurze. S viacmenovými debetnými kartami môžu zákazníci nakupovať a vyberať peniaze v akejkoľvek dostupnej mene. Expanzia firmy na nové trhy by si za iných okolností žiadala veľké počiatočné investície do dátových centier, telekomunikačnej infraštruktúry a špecializovaného platobného hardvéru, ale prepojenie s Visa Cloud Connect tieto náklady výrazne zníži. TransferWise sa totiž bezpečne pripojí do VisaNet prostredníctvom svojho sprostredkovateľa cloudových služieb a uvedenie na nových trhoch tak prebehne rýchlejšie, než sa plánovalo.

,,Tím z TrasferWise sa na nás vlani obrátil s veľkou výzvou. Dostali sme za úlohu rozšíriť ich debetné karty do celého sveta, a to len v rámci cloudu," povedal Jack Forestell, výkonný viceprezident a vedúci produktu vo Visa. ,,Pracovať s TransferWise pre nás bola skvelá príležitosť, ako ukázať v čom sa od ostatných v práci s fintechmi líšime. Použili sme Cloud Connect, s ktorou sa TransferWise ľahko pripojí do globálnej infraštruktúry Visa, čo je jeden z najbezpečnejších, najspoľahlivejších a najodolnejších systémov na svete. Pre fintechy to môže byť skvelá inšpirácia."

,,Odstraňujeme prekážky vo finančných sieťach po celom svete a veríme, že karty by mali fungovať všade rovnako. S Visa sme získali partnera, ktorý zdieľa naše prianie platiť ľahko kdekoľvek. Sme veľmi zvedaví, ako výsledok našej spolupráce ovplyvní ďalšiu generáciu medzinárodných finančných inštitúcií," povedal Kristo Käärmann, spoluzakladateľ a CEO TransferWise.

Visa spája najnovšie infraštruktúru s cloudom

Pri expanzii kartového programu do viacerých krajín sa dnes počíta s investíciou do lokálnych dátových centier pri použití špecializovaného hardvéru a telekomunikačnej infraštruktúry. Dôležitá je aj súčinnosť všetkých partnerov a dodržanie platných štandardov v danej krajine. To všetko ale zásadne brzdí uvedenie produktu na trh.

Nová platforma Visa Cloud Connect umožňuje bezpečné pripojenie do VisaNet cez cloud. Táto kombinácia služieb s technológiou zjednodušuje globálne pripojenie a testovanie a znižuje náklady na IT vďaka cloudovej integrácii, čo uvítajú najmä klienti ako je TransferWise, ktorí cloudové systémy využívajú od úplného začiatku.

Pilotná verzia Visa Cloud Connect používa TransferWise a ostatným klientom bude platforma celosvetovo sprístupnená v auguste 2021.

###

O spoločnosti Visa

Visa Inc. (NYSE: V) je svetovou jednotkou v oblasti digitálnych platieb. Jej poslaním je prepojiť svet prostredníctvom inovatívnej, spoľahlivej a bezpečnej platobnej siete, ktorá umožní prosperovať jednotlivcom, podnikom a ekonomikám. Spoločnosť prevádzkuje jednu z najvyspelejších procesingových sietí na svete – VisaNet. Tá umožňuje bezpečný a spoľahlivý priebeh platieb na celom svete a dokáže spracovať viac ako 65 tisíc transakcií za sekundu. Neúnavné zameranie spoločnosti na inovácie je katalyzátorom rýchleho rastu digitálneho obchodu na akomkoľvek zariadení pre každého a všade. V dobe, keď svet prechádza z analógového systému na digitálny, spoločnosť Visa používa vlastnú značku, produkty, ľudí, sieť a rozsah tak, aby formovala budúcnosť obchodu. Pre viac informácií navštívte About Visa, visa.com/blog and @VisaUK.

O spoločnosti TransferWise

TransferWise je globálna spoločnosť, ktorá vytvára ten najlepší spôsob pre presun peňazí po svete. Či už posielate peniaze do inej krajiny, platíte v zahraničí alebo posielate a prijímate medzinárodné obchodné platby, TransferWise vám zjednoduší život a ušetrí peniaze. Účet od TransferWise je prvý viacmenový účet pre cestovateľov, Expat a freelancer, ktorý zákazníkom umožňuje uchovávať, míňať a posielať peniaze v päťdesiatich piatich rôznych menách v ich reálnom kurze. Spoluzakladateľmi spoločnosti TransferWise boli v roku 2011 Taavet Hinrikus a Kristo Käärmann. Jedná sa o jednu z najrýchlejšie rastúcich firiem na svete, ktorá už získala viac než miliardu dolárov v primárnych a sekundárnych investíciách, napríklad od D1 Capital Partners, Lead Edge, Lone Pine, Virtuvian, IVP, Merian Chrysalis Investment Company Ltd, Andreessen Horowitz, Sir Richard Branson, Valar Ventures či Max Levchin zo spoločnosti PayPal.