Tím Visa si ide po zlato - najväčší a najrozmanitejší tím športovcov olympijských a paralympijských hier Tokio 2020

30/06/2021

Press Release Image
  • Tím Visa na Olympijské hry Tokio 2020 sa skladá zo 102 športovcov z 54 krajín a 28 športov
  • Dvaja zamestnanci spoločnosti Visa sa pripoja k tímu Visa, aby si splnili svoje olympijské a paralympijské sny

Bratislava, 30. jún 2021 – Zostáva už len pár týždňov do otváracieho ceremoniálu Olympijských hier 2020 v Tokiu a spoločnosť Visa, oficiálny partner pre platobné technológie Olympijských a paralympijských hier, predstavuje kompletný zoznam športovcov Tokio tímu Visa. Od spustenia programu ,,Team Visa” v roku 2000 spoločnosť Visa podporila viac ako 500 olympijských a paralympijských športovcov a nádejných športovcov v rámci svojho úsilia umožniť športovcom uspieť na ihrisku i mimo neho. Visa sa pripravuje na podporu a oslavu svojho najväčšieho tímu pozostávajúceho z najlepších súčasných olympijských a paralympijských športovcov aj tento rok.

Program Visa Team pre Olympijské hry 2020 v Tokiu v číslach:

  • 102 športovcov vrátane dvoch zamestnancov z programu spoločnosti Visa pre olympionikov a paralympionikov
  • 56 žien a 46 mužov, čo zodpovedá záväzku spoločnosti Visa k rodovej rovnosti v športe, podnikaní i mimo neho
  • 54 krajín, z toho 19 športovcov, ktorý sú v Teame Visa po prvýkrát (napríklad z Argentíny, Bulharska, Kostariky, Indie či Thajska)
  • 28 športov, vrátane nových športov ako sú BMX Freestyle, skateboarding, športové lezenie a surfovanie

„Odolnosť a odhodlanie, ktoré preukázali naše olympijské a paralympijské nádeje v priebehu uplynulého roka sú mimoriadne inšpirujúce a zo spôsobu, ako vyriešili neistotu, ktorú priniesla doba sa môžeme všetci poučiť,“ uviedol Marcel Gajdoš, generálny riaditeľ Visa pre Česko, Slovensko a Maďarsko. „Je nám cťou podporiť tím Visa a tiež ďalších športovcov súťažiacich v Tokiu na ceste, ktorá pre nich bola dlhšou ako sa očakávalo, ale nepochybne nám to všetkým pripomenie, že dostať sa až sem chce výnimočnú silu a charakter.“

Upriamujeme pozornosť na olympijské a paralympijské myslenie

Odolnosť a nezlomný duch olympijských a paralympijských športovcov je viditeľný na skúsenostiach veteránov, ale i nováčikov z minulých rokov, ktorí šíria optimizmus a pozitivitu, pričom sa naďalej sústredene venujú tréningu, aby mohli súťažiť na svetovej scéne v Tokiu:

  • Simone Biles (Gymnastika, USA) inšpirovala divákov po celom svete, keď sa stala prvou ženou, ktorej sa podarilo predviesť tzv. premet vzad a salto vzad skrčmo po rondate a získala svoj rekordný 7. národný titul v USA, čo predstavuje jeden za každú národnú súťaž, ktorú absolvovala od roku 2013. Simone mimo telocvične tiež pomohla získať peniaze na pomoc počas pandémie COVID-19.
  • Sky Brown (Skateboarding, Veľká Británia), najmladšia 12 ročná olympionička tímu Visa je na sociálnych sieťach bezkonkurenčným zdrojom optimizmu a sily. Jej živú osobnosť využili v kampani spoločnosti Visa „This Isn’t Easy“, ktorá mala za cieľ inšpirovať mládež po celom svete, aby počas pandémie dodržiavali bezpečnostné opatrenia.
  • Katie Ledecky (plávanie, USA) sa počas prerušeného tréningu zúčastnila kampane spoločnosti Visa na sociálnych sieťach „This Isn’t Easy“, ktorá propagovala bezpečnostné opatrenia a sociálne rozostupy. Virtuálne tiež navštevovala deti v nemocniciach, aby ich rozveselila, keď boli počas lockdownu zakázané návštevy.
  • Noah Lyles (Atletika, USA) zdôrazňoval význam spoločenských rozostupov pre ľudí so zníženou imunitou a potom využil svoju tvorivú energiu a umeleckého ducha, aby povzbudil svoje publikum v hľadaní nových záľub – jeho záľubami sa stali tvorenie umeleckých diel a tvorba hudby.
  • Oksana Masters (Paracyklistika, USA) vyzvala svojich fanúšikov, aby sa o seba starali počas karantény a poskytla im svoj pohľad na to, ako trávila čas v karanténe, so zameraním na domáci tréning na udržanie zdravia.
  • Sean McColl (Športové lezenie, Kanada) zdieľal na Instagrame, ako sa cítil po tom, čo boli minuloročné Olympijské hry odložené a ocenil tím Kanady za uprednostnenie fyzického a duševného zdravia športovcov. Zdieľal každodenné cvičebné zostavy a výzvy, aby pomohol ostatným cvičiť doma.

Monika Seryu (Para Canoe, Japonsko) prežívala ťažké chvíle po odložení hier a ocenila tím Japonsko za to, že ju motivoval a inšpiroval k posunu vpred. Svoju živú osobnosť tiež prepožičala kampani spoločnosti Visa „This Isn’t Easy“, ktorá inšpirovala ľudí na celom svete, aby zostali počas pandémie v bezpečí.

„Keď sa rozhodlo o odložení hier, snažila som sa pristúpiť k neistotám, ktorým sme čelili, s vnútornou silou. S podporou svojej rodiny, priateľov, trénerov a sponzorov, ako je Visa, som si zachovala optimizmus, aj keď to znamenalo hľadať nové spôsoby tréningu - čo predstavovalo určité výzvy pri zatvorených plavárňach. Dalo mi to tiež príležitosť zamerať sa na aktivity, ktoré sú môjmu srdcu blízke, napríklad inšpirovať mojich mladých fanúšikov a rozprávať sa s nimi o vzdelaní a význame vytrvalosti. To bolo výnimočné.“ - Katie Ledecky

,,Bolo ťažké byť stále doma, ale sociálny dištanc sme brali veľmi vážne a využili sme ho naplno. Trávila som čas so svojou rodinou, podporovali sme sa navzájom, hrala som na gitare a snažila sa udržať si úsmev. Tiež som bola v kontakte so svojimi fanúšikmi na sociálnych sieťach a hovorili sme spolu o dôležitosti pozitívneho prístupu aj vtedy, keď boli naše životy obrátené naruby. V mojom prípade boli dočasne odložené moje olympijské sny.“ - Sky Brown

Posilnenie postavenia športovcov mimo ihriska

Spoločnosť Visa rozumie dôležitosti podpory športovcov na vrchole ich športovej kariéry, a rozumie aj výzvam, ktorým často čelia pri prechode na ďalšiu kapitolu ich života. V rámci budovania svojho 35-ročného olympijského a paralympijského partnerstva ponúka Visa olympionikom a paralympionikom program v rozvoji podnikania (OPBDP), ktorý im poskytuje prístup do rôznych oblastí spoločnosti Visa, keďže sa športovci snažia budovať profesionálnu kariéru aj mimo športu.

Pred bezprecedentnými hrami si Visa vytvára svoju vlastnú históriu, pretože víta dvoch pracovníkov OPBDP v tíme Visa súťažiacich v hrách Tokio 2020: trojnásobného olympionika Mikela Thomasa (Trinidad & Tobago, Atletika) a paralympionika Ryana Neiswendera (USA, Basketbal na invalidnom vozíku).

Ak sa chcete dozvedieť viac o trvalej podpore spoločnosti Visa, ktorú poskytuje olympijským a paralympijským športovcom a nádejným športovcom, navštívte stránku olympijských partnerstiev spoločnosti Visa.