Tímy Red Bull Formuly 1 a spoločnosť Visa oznámili globálne partnerstvo

26/01/2024

Press Release Image

Bratislava, 25. januára 2024 – Red Bull F1 tímy a spoločnosť Visa (NYSE: V) včera oznámili dlhodobú spoluprácu, v rámci ktorej sa Visa stane prvým globálnym partnerom technologickej skupiny Red Bull. Spolupráca prinesie na štart F1 nový vzhľad tímu pod názvom Visa Cash App RB F1 Team, predtým známeho ako Scuderia AlphaTauri.

Táto dohoda je prvým novým globálnym športovým sponzoringom spoločnosti Visa za posledných viac ako 15 rokov. Zahŕňa tím Visa Cash App RB F1, titulárne partnerstvo F1 Academy a tím Oracle Red Bull Racing. Logo Visa sa objaví na vozidlách Oracle Red Bull Racing a Visa Cash App RB, rovnako aj na prihláškach do Akadémie F1 príslušných tímov.

"Ide o prelomové partnerstvo a pre Visa predstavuje výbornú príležitosť zapojiť sa do jednej z najrýchlejšie rastúcich športových komunít na planéte," uviedol Frank Cooper III, marketingový riaditeľ spoločnosti Visa. "Táto spolupráca výrazne podporuje našu víziu inšpirovať jednotlivcov na využitie svojho potenciálu.“

Tím Visa Cash App RB F1 smeruje do budúcnosti

Jazdci Yuki Tsunoda z Japonska a Daniel Ricciardo z Austrálie budú mať pri štarte seriálu pretekov F1 2024 29. februára v Bahrajne novo navrhnutý dizajn vozidla a výbavu inšpirovanú aplikáciami Visa a Cash App. Slávnostné odhalenie nového dizajnu stajne prebehne počas špeciálneho podujatia v Las Vegas 8. februára.

Okrem príležitostí na budovanie značky tímu Visa Cash App RB F1 sa obe spoločností zaviazali k tomu, že budú podporovať tím na ceste k úspechom na trati a poskytovať držiteľom kariet príležitosti dostať sa bližšie k dianiu v tíme prostredníctvom aktivít v zákulisí, stretnutí s jazdcami, predaja produktov a pohostinnosti na podujatí.

"Veľmi sa tešíme, že môžeme odhaliť novú identitu a privítať nových partnerov na štarte ďalšej fázy príbehu nášho tímu vo Formule 1," povedal Peter Bayer, výkonný riaditeľ tímu Red Bull Technology Group Visa Cash App RB F1. "Máme pre tím odvážnu víziu a je pre nás dôležité mať po boku partnerov zameraných na budúcnosť, akými sú Visa a Cash App.“

Podpora rovnosti v motoristickom športe

Spoločnosť Visa dlhodobo aktívne prispieva k posilneniu postavenia žien a podporuje ich ekonomický rozvoj prostredníctvom rôznych sponzorských platforiem. V rámci tohto záväzku sa spoločnosti Visa a Cash App pripoja k Red Bullu, aby spoločne podporili tím Visa Cash App RB F1 v sérii F1 Academy. Séria určená výhradne pre ženy sa koná na siedmich vybraných okruhoch F1 počas rovnakého víkendu ako preteky F1.

"Visa Cash App RB a Cash App sa venujú spájaniu ľudí a komunít, a niet väčšieho zjednocovateľa, akým je šport,“ uviedla Catherine Ferdonová, vedúca oddelenia značky Cash App. „Toto sponzorstvo nám umožňuje prehĺbiť náš vzťah s fanúšikmi Formuly 1 a zároveň ponúknuť našim zákazníkom väčšiu hodnotu. V minulosti sme podporovali rozvíjajúce sa talenty a teraz sa tešíme na sponzorstvo tímu, ktorý je známy tým, že vychováva výnimočných začínajúcich jazdcov."

"Zrod tímu Visa Cash App RB je pre nás kľúčovým momentom " povedal Oliver Hughes, marketingový riaditeľ spoločnosti Red Bull Technology. "Nová identita nie je len zmenou názvu. Ide o začiatok novej vzrušujúcej cesty, ktorej cieľom je posunúť tím na novú úroveň konkurencieschopnosti. To dokazuje aj prítomnosť jednej z najznámejších svetových značiek ako titulárneho partnera tímu. Rovnako ako tím sa aj Visa naplno sústredí na budúcnosť a chce sa stať globálnym lídrom v oblasti rozvoja digitálnych finančných služieb. Nová identita tímu – Visa Cash App RB – sa opiera o budúcnosť, v ktorej tím každý víkend smeruje na čelo štartového poľa."