Tap to Phone spoločnosti Visa mení prijímanie platieb na celom svete

29/10/2020

Riešenie Tap to Phone je k dispozícii už na viac ako 15 trhoch a v USA bude uvedené v roku 2021. Tap to Phone umožňuje prijímať bezkontaktné platby na ľubovoľnom zariadení Android s podporou NFC bez potreby doplňujúceho hardvéru.

Bratislava, 29. október 2020– Keďže vo svete sa vzhľadom na pandémiu COVID-19 čoraz viac uprednostňujú digitálne platby, jednoduchá mobilná aplikácia môže pomôcť miliónom predajcov na celom svete rýchlo a bezpečne prijímať bezkontaktné platby a zároveň vylepšiť zákaznícku skúsenosť s platbami. Po odskúšaní riešenia Tap to Phone počas minulého roka teraz spoločnosť Visa sprístupňuje produkt na viac ako 15 trhoch a plánuje expanziu do Spojených štátov. Nárast používania produktu vo zvyšku sveta chce dosiahnuť prostredníctvom viac ako 35 nových partnerov, vrátane partnerov Visa Ready for Tap to Phone.

Tap to Phone transformuje smartfóny alebo tablety Android súčasnej generácie na bezkontaktné terminály alebo softvérové predajné miesta (softPOS) bez potreby doplňujúceho hardvéru. Tento na náklady nenáročný nástroj, ktorý je súčasťou záväzku spoločnosti Visa umožniť 50 miliónom malých a stredných podnikov digitalizáciu, pomáha podnikom rýchlo získať prístup k digitálnej ekonomike, zabrániť stratám predaja a zlepšiť hotovostný tok prijímaním bezkontaktných platieb kdekoľvek a kedykoľvek. Počet predajcov využívajúcich Tap to Phone už za posledný rok vzrástol o 200 % a v súčasnosti funguje v mnohých krajinách po celej Európe, na Strednom východe, v Afrike, ázijsko-tichomorskej oblasti a Latinskej Amerike. Nedávno bol uvedený na trhoch ako je Bielorusko, Malajzia, Peru, Rusko a Južná Afrika, ďalšie plánované sú Brazília, Taliansko, Spojené arabské emiráty, Veľká Británia a ďalšie.

Tap to Phone v číslach:

Dve miliardy zariadení s Androidom na celom svete je možné transformovať na zariadenia na prijímanie platieb.[1]

Tap to Phone je mimoriadnym prísľubom pre 180 miliónov mikro, malých a stredných podnikateľov (MSM) na celom svete, z ktorých v súčasnosti prijíma digitálne platby menej ako 10 %.[2]

V prieskume uskutočnenom spoločnosťou Visa[3] 63 % spoločností MSM uviedlo, že by pravdepodobne zaviedlo riešenie Tap to Phone vo svojich vlastných firmách a viac ako 50 % spotrebiteľov uviedlo, že by používali službu Tap to phone, ak by im ju ponúkli.

„Bolo to len pred piatimi rokmi, keď sa spoločnosť Visa rozhodla umožniť platby prakticky pre každé IoT alebo mobilné zariadenie, a dnes umožňujeme mnohým rovnakým zariadeniam prijímať platby veľmi jednoduchým spôsobom pomocou riešenia Visa Tap to Phone,“ uviedla Mary Kay Bowman, globálna vedúca riešení pre kupujúcich a predávajúcich, Visa. „Na svete sa používajú miliardy telefónov, a to je obrovská príležitosť využiť ich ako zariadenia na prijímanie platieb. Visa Tap to Phone môže byť jedným zo spôsobov, ako znovuobjaviť zážitok z fyzického nakupovania.“

Platby priložením telefónu alebo bezkontaktné platby v ére COVID-19 rýchlo rastú. Spoločnosť Visa zaznamenala medziročný nárast platieb priložením o 40 %[4]. V nedávnom prieskume spoločnosti Visa takmer polovica spotrebiteľov (48 %) uviedla, že nebude nakupovať v obchode, ktorý ponúka iba spôsoby platby vyžadujúce kontakt s pokladníkom alebo zdieľaný nástroj ako je čítačka kariet[5], takže pre podniky je rozhodujúce rozšíriť metódy prijímania platieb.

Znovuobjavenie nákupu v obchode, ktorý už nie je obmedzený na POS

Podľa údajov spoločnosti Visa[6] sa používa riešenie softPOS najbežnejšie v kategóriách stravovanie v reštaurácii, cestovanie a nákupy potravín. Riešenie Tap to Phone však môže zvýšiť úroveň spotrebiteľských zážitkov ďalšími spôsobmi:

Vyhnutie sa radom: Pri dodržiavaní 2 m sociálneho odstupu sa môžu vytvárať veľmi dlhé rady. Tap to Phone pomáha pokladníkom vybaviť zákazníka kdekoľvek v obchode.

Vo verejnej doprave: V Japonsku a Bielorusku spoločnosť Visa ako prvá ukázala, ako môže riešenie Tap to Phone pomôcť eliminovať potrebu samostatných automatov na lístky a doplňujúceho overovacieho hardvéru pre vodičov.

Pre mobilné firmy a firmy založené na službách: Tap to Phone umožňuje predávať kdekoľvek a prijať platby priamo na mieste bez toho, aby ste používali POS terminál alebo pridávali platobné príslušenstvo.

Pri platbe na dobierku: Tap to Phone odstraňuje konfliktné body, keď zákazníci platia za doručenie, eliminuje potrebu hotovosti a obmedzuje dotyky počas transakcie.

Neustále hľadáme spôsoby, ako zlepšiť zákaznícku skúsenosť, od personalizovaných služieb až po zjednodušovanie platieb, a práve tu prichádza Tap to Phone. Zákazníci sú vždy zvedaví a ohromení, keď spracovávame platby iba pomocou mobilného telefónu. Riešenie Tap to Phone bolo užitočné nielen pre predaj v obchode, ale používame ho aj pri bezkontaktných dodávkach produktov, ktoré zákazníkom pomáhajú zostať doma a platiť kartami, vďaka čomu získavajú dôveru v našu značku,“ uviedla Karla Avila, zakladateľka Extenclipu v Kostarike.

Budovanie globálnej siete partnerov s cieľom urýchliť dostupnosť produktov

Program Visa Ready for Tap to Phone pomôže zrýchliť globálnu dostupnosť produktov a môže znížiť funkčné vyhodnotenie poskytovateľov riešení z takmer dvoch mesiacov na niekoľko hodín. Tento program teraz umožňuje technologickým spoločnostiam získať certifikáciu Visa Ready, ktorá je zárukou pre podnikateľov, že zvolené technologické riešenie spĺňa vysoké bezpečnostné štandardy spoločnosti Visa. Počiatočnými účastníkmi Visa Ready for Tap to Phone sú Cellfie, Center of Corporate Technologies M4Bank, Digitsecure, GeoPagos, IBA Group, iCARD AD Bulgaria, MYPINPAD, PayCore, Phos, Quest, Rubean, SmartPesa, SoftPos, Soft Space a Techno.

Medzi ďalšie technológie schválené spoločnosťou Visa, nadobúdateľmi a vládnymi partnermi patria Alfa Bank Kazachstan, BPS Sberbank Belarus, CIMB. FirstData, FT Technologies, Halyk Bank, Hong Leong Bank, Kazpost, MagicCube. Maybank, Niubiz, Oschadbank, Paymentsense, PostePay, Priorbank, Promerica, Russian Standard Bank, Sberbank Kazachstan, Symbiotické a Worldline / SIX platobné služby.

Ak ste poskytovateľom riešení alebo nadobúdateľom a chcete sa dozvedieť viac, navštívte webovú stránku Visa Ready, kde nájdete ďalšie podrobnosti.

Ako funguje Tap to Phone

Predajcovia si stiahnu aplikáciu podporovanú ich nadobúdateľom a po registrácii a výbere banky môžu predajcovia začať prijímať bezkontaktné platby už o pár minút. Tap to Phone je založená na bezpečnosti transakcie s čipom EMV, v ktorej každá transakcia obsahuje dynamický kryptogram, ktorý sa nedá znovu použiť. Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako funguje riešenie Tap to Phone, k dispozícii je videoukážka.

[1] IHS Markit citovaný fórom NFC; Decembra 2019

[2] “Small Merchants, Big Opportunity, The Forgotten Path to Financial Inclusion,” Dalberg

[3] “Understanding The Future of International Tap to Phone Acceptance Study,” Visa

[4] Visa Inc, Q2 2020 Earnings

[5]Visa Back to Business Study,” August 2020

[6] Údaje poskytnuté účastníkmi programu Visa’s Tap to Phone od januára 2019 do septembra 2020.